Ett ungdomsförbund ska vara just det!

Är du medlem i ung pirat? Har du inte röstat i valet till vilka som ska bli ombud än till förbundets kongress i vår? Då tycker jag du ska göra det genast, vid midnatt nämligen stänger omröstningen. Så iväg till omröstningssida NU! :)

Precis som Mab anser jag att man bör rösta ungt, ett ungdomsförbund bör vara av ungdomar, för ungdomar. Det ligger liksom i namnet och syftet. Jag har inte direkt sett mig som del av ung pirat (utan varit mer aktiv i piratpartiet) även om jag varit medlem sedan förbundets start.

Därutöver har jag även varit på de tre första av förbundets kongresser och det kommer faktiskt kännas något märkligt att inte åka på den fjärde. Jag har valt att åka eftersom någon valt att nominera mig och det inte förr blivit något ombudsval utan alla som ställt upp blivit ombud. Men i och med att jag nu är äldre än den ålder som undomsförbund är till för (enligt ungdomsstyrelsens bidragsregler) och förbundet växt så det knakat under föregående år, så bestämde jag mig för att inte acceptera någon nominering i år.

Nu kom det tack å lov ingen sådan, men hade det det så hade jag inte tänkt acceptera den och riskera att i ett val till ombud råka slå ut någon ung och lovande medlem som förbundet är till för, bara för att jag skulle tycka att det vore kul att åka på kongress. Ungdomsförbund, särskillt politiska sådana bör i min mening som sagt bestå av folk mellan 15 och 25, inte mellan 25 och 35. Därför valde jag och tycker att du bör välja att rösta på unga personer i ombudsvalet. Faktum var att den äldsta personen jag valde att rösta på är så ung som 20 år.

Men visst kommer det kännas märkligt att missa den fjärde kongressen när man varit med på de tre första…

Annonser

2 Responses to Ett ungdomsförbund ska vara just det!

  1. Mab skriver:

    Tja, du kan alltid höra av dig till förbundsstyrelsen och se om de inte behöver en funktionär om du vill åka utan att vara ombud :-)

  2. Adam Eltér skriver:

    Jättebra gjort! Tyckte själv att det var väldigt konstigt att flera av de nominerade var 25+, ungdomsförbund är ju till för de mellan 10 och 25 år om jag minns rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: